Vogin Fonds maakt twee benificiënten bekend

Iedereen weet dat de digitale wereld steeds sneller groeit en daardoor ook steeds complexer wordt. Vogin wil een wegwijzer zijn voor informatie-professionals. Dat doen ze door een eigen academie en door een fonds dat innovatieve ideeën ondersteund. Het fonds (mede mogelijk gemaakt door GO Fonds)
trad eind oktober voor het eerst naar buiten.

Vogin gaf aan op zoek te zijn naar innovatieve voorstellen die de samenleving helpen om de rol van kennis- & informatie(technologie) beter te begrijpen en de toepassing ervan beter in te zetten. De aanvragen kwamen van alle kanten: van grote spelers en gerenommeerde instanties tot kleine creatieve coalities en starters. Op hun website aandacht voor de twee projecten die financieel gesteund worden:

1. Achter de Algoritmen (Stichting Lowercase / AI for Good)
Van de TomTom in je auto tot en met de advertenties naast je persoonlijke online zoekgedrag; algoritmen bepalen grote onderdelen van ons leven. Toch zijn weinig mensen zich hiervan bewust. Laat staan dat ze echt snappen waar hun data voor gebruikt wordt. Het team van AI for GOOD wil met “Achter de Algoritmen” meer bekendheid vragen voor hoe algoritmen werken en hoe ze onze wereld scheppen.

2. Pixel People (MAD emergent art center)
Pixel People ontwikkelt een ‘Experience’ waarin onzichtbare digitale informatiestromen zichtbaar en – waar mogelijk – tastbaar worden door ze te combineren met de fysieke vanzelfsprekendheden uit onze alledaagse wereld. Het bevorderen van de online-vrijheid, privacy en autonomie van de deelnemers zal meer gelijkwaardigheid en wederkerigheid creëren tussen mens, maatschappij en technologie-ontwikkeling.

Hanneke
Latest posts by Hanneke (see all)

Category: Nieuws