AI voor allen!

AI for Good is een van de initiatiefnemers van de Nationale AI-cursus die vandaar is gelanceerd. Met deze gratis online cursus wordt uitgelegd wat artificial intelligence (AI) is, waar het al in gebruikt wordt en wat de verdere mogelijkheden zijn.

“Kunstmatige intelligentie is al lang geen toekomstmuziek meer. Het zit verweven in alle aspecten van het dagelijks leven. Van (bijna) zelfrijdende auto’s tot en met de newsfeed van Facebook. Alles wat we van een stekker hebben voorzien, kan op den duur een zelflerend systeem worden.”

Initiatiefnemer Jim Stolze

FME-voorzitter Ineke Dezentjé: “Door AI te gebruiken kunnen we producten en productieprocessen slimmer en efficiënter maken. Ik raad alle medewerkers in de technologische industrie aan om deze cursus te doen en vervolgens aan de slag te gaan om deze kennis te begrijpen en toe te passen. Dit sluit aan bij de ambitie van UpgradeNL, waarmee we iedereen techwijs willen maken. Zo zorgen we er samen voor dat Nederland de innovatieve koploper wordt.” De initiatiefnemers willen 1% van de Nederlandse bevolking met de online cursus bereiken in 2019.

De AI-cursus is te volgens op www.ai-cursus.nl en bestaat uit acht tracks:

  • Een kijkje in de wereld van AI
  • Wat is AI?
  • Is een zoekmachine ook AI?
  • Machine learning
  • Deep learning
  • AI in het dagelijkse leven
  • AI en de regels
  • Het werk van de toekomst

De cursus duurt in totaal vier tot vijf uur. Deelnemers die alle tracks hebben voltooid, ontvangen een certificaat.

Hanneke
Latest posts by Hanneke (see all)

Category: Nieuws