Partners

5 vragen aan Paul Suijkerbuijk (open data)

Paul Suijkerbuijk is de drijvende kracht achter open data bij de Nederlands overheid. Hij helpt overheidsorganisaties met het openen van data door ondersteuning te geven op het vlak van organisatie, beleidsvraagstukken en techniek. Op Europees gebied werkt Paul Suijkerbuijk als innovatie expert voor de Europese Commissie. AI for Good stelde hem vijf vragen!

1. Jij zet je in voor Open Data bij de Overheid. Waar ben je het drukst mee?

Ik werk vooral aan bewustwording, bewustwording dat er binnen de overheid veel data is, dat die data niet voor de eigen processen hartstikke belangrijk is, maar ook voor anderen. En juist die mensen die met een andere blik naar data kijken of daarmee werken zorgen voor andere inzichten / innovaties. Die andere inzichten zijn meestal een waardevolle aanvulling, maar kunnen ook wel eens lastig zijn. Als er kritische vragen gesteld worden op de detaildata van een begroting wordt dat wel eens ingewikkeld gevonden. Read More

> Read full 5 vragen aan Paul Suijkerbuijk (open data) post


data.overheid.nl

Het dataportaal data.overheid.nl bestaat uit een register met informatie over datasets van Nederlandse overheden. Daarnaast biedt het ondersteuning bij het openbaar maken van data. Dat doet data.overheid.nl door feedback te verwerken, te helpen bij het aanmelden en zoeken van datasets en door bij te dragen aan kennis over open data.

Data.overheid.nl biedt een actueel overzicht van alle beschikbare datasets binnen de Nederlandse overheid. Het dataportaal verwijst naar de vindplaats en/of naar de organisaties en contactpersonen achter een dataset. De functie wordt ingevuld door: het dataregister en de synchronisatie-functies met databronnen van overheidsorganisaties. Read More

> Read full data.overheid.nl post


Responsible AI Pioniers bekend

Het SIDN-fonds heeft 8 projecten uitgekozen om financieel te ondersteunen. Het zijn toepassingen binnen de zorg, journalistiek, muziek, maar ook een ‘Doe het zelf’ AI Kit.

Read More

> Read full Responsible AI Pioniers bekend post


Slides Valerie Frissen

Tijdens de Fraiday bijeenkomst van 9 februari presenteerde Valerie Frissen het SIDN Jaarthema “Responsible A.I.” Hier zijn de slides:


 

Lees hier meer over SIDN hun oproep!

 

> Read full Slides Valerie Frissen post


Slides Willem Koeman

Tijdens de Fraiday bijeenkomst van 9 februari over “Responsible AI” presenteerde Willem Koeman het Manifest “Tada – Duidelijk over data”. Hier zijn de slides:


 

Lees hier meer over het manifest en de toolkit!

 

> Read full Slides Willem Koeman post


SIDN fonds

SIDN fonds is een onafhankelijk fonds dat in 2014 op initiatief van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) is opgericht. SIDN fonds is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Een sterk internet voor iedereen. Dat is waar SIDN fonds voor staat.

Het fonds bestaat uit een bureau, bestuur en een raad van advies. Het bestuur is eindverantwoordelijk voor het beleid en de realisatie van de doelstellingen van het fonds. Het bestuur wordt geadviseerd door de raad van advies, die is samengesteld uit experts en vertegenwoordigers van de Nederlandse internetgemeenschap.

Andere projecten die door SIDN Fonds worden gesteund:

> Read full SIDN fonds post